luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Nadal, com vas?ūüéÖHow are you, Christmas?ūüéÖ¬ŅC√≥mo est√°s, Navidad?

Nadal, com vas?

Just avui falta un mes per Nadal. Quin anhel ha portat al nostre m√≥n occidental a desitjar un entorn on ens puguem moure, cr√©ixer, viure en la calma d’esperit, en la calma de la pau, en la calma de la felicitat, en la calma de la creativitat i l’entusiasme? √Čs l’anhel de l’√†nima que ara enyora uns temps m√©s joves. Un temps en el que no calia anestesiar-se amb estupefaents o amb altres miratges per viure, com ara passa, en una realitat inexistent.
En molts llocs es parla de l’esperit Nadalenc i entenc que invoquen l’amor per tot i per tothom. L’√†nima enyora poder mostrar-se tal com √©s i no haver de dissimular tenir bons sentiments, no haver de cobrir el cos amb roba fosca, maquillatges diab√≤lics, pentinats estranys per semblar desnaturalitzat‚Ķ
Arribar√† un moment que res d’aquesta parafernalia importi gens ni mica.., sin√≥, fixeu-vos amb la gent que viu al carrer, fixeu-vos amb la gent despla√ßada per la guerra i les persecucions pol√≠tiques despietades.., per la gent marginada‚Ķ Enyorem un “Nadal” global; tenim ganes de somriure sense que se’ns pugui trencar en una ganyota de dolor per tot el que li est√† passant a la fam√≠lia humana.
Per√≤ la bona not√≠cia √©s que quan una societat arriba al fons de tot, l’√ļnic que pot fer √©s remuntar: √Čs la hist√≤ria de la humanitat, la nostra hist√≤ria. Tornarem a la calma de la natura pac√≠fica, a la calma de cr√©ixer en pau, al veritable esperit Nadalenc constant, perqu√® aix√≤ √©s el que desitgem.

How are you, Christmas?

Just today there is a month left until Christmas. What longing has led our western world to desire an environment where we can move, grow, live in the calm of spirit, in the calm of peace, in the calm of happiness, in the calm of creativity and enthusiasm? It is the longing of the soul that now yearns for younger times. A time in which it was not necessary to be anesthetized with drugs or other mirages to live, as it happens now, in a non-existent reality.
In many places they talk about the Christmas spirit and I understand that they are invokeing love for everything and everyone. The soul longs to be able to show itself as it is and not have to dessimulate having good feelings, not having to cover the body with dark clothes, devilish makeup, strange hairstyles to appears denatured…
There will come a time when none of this paraphernalia matters in the slightest‚Ķ, if not, look at the people who live on the streets, look at the people displaced by the war and the ruthless political persecutions‚Ķ, the marginalized people‚Ķ We long for a global “Christmas”; we want to smile without the smile being able to break into a grimace of pain for everything that is happening to the human family.
But the good news is that when a society gets to the bottom of everything, all it can do is ascend: It is the history of humanity, our history. We will return to the calm of peaceful nature, to the calm of growing up in peace, to the true constant Christmas spirit, because this is what we wish.

¬ŅC√≥mo est√°s, Navidad?

Justo hoy queda un mes para Navidad. ¬ŅQu√© anhelo ha llevado a nuestro mundo occidental a desear un ambiente donde podamos movernos, crecer, vivir en la calma del esp√≠ritu, en la calma de la paz, en la calma de la felicidad, en la calma de la creatividad y el entusiasmo? Es el anhelo del alma que ahora a√Īora tiempos m√°s j√≥venes. Un tiempo en el que no era necesario estar anestesiado con drogas u otros espejismos para vivir, como ocurre ahora, en una realidad inexistente.
En muchos lugares hablan del esp√≠ritu Navide√Īo y entiendo que est√°n invocando el amor por todo y por todos. El alma anhela poder mostrarse tal cual es y no tener que disimular tener buenos sentimientos, no tener que cubrir el cuerpo con ropas oscuras, maquillajes diab√≥licos, peinados extra√Īos para parecer desnaturalizados‚Ķ
Llegar√° un momento en que nada de esta parafernalia importe lo m√°s m√≠nimo‚Ķ, si no, mira a la gente que vive en la calle, mira a la gente desplazada por la guerra y las despiadadas persecuciones pol√≠ticas‚Ķ, la gente marginada‚Ķ Anhelamos una “Navidad” global; queremos sonre√≠r sin que la sonrisa pueda romperse en una mueca de dolor por todo lo que le est√° pasando a la familia humana.
Pero la buena noticia es que cuando una sociedad llega al fondo de todo, lo √ļnico que puede hacer es remontar: Es la historia de la humanidad, nuestra historia. Volveremos a la calma de la naturaleza pac√≠fica, a la calma de crecer en paz, al verdadero esp√≠ritu Navide√Īo constante, porque eso es lo que deseamos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: