luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Comprenent la immortalitat🧬Understanding immortality🧬Comprendiendo la inmortalidad

Se’n ha tret molt «suc» del concepte immortalitat. Ja els egipcis, també a la ciència-ficció, vampirs, etc.., s’han recreat en aquest concepte. I em pregunto, per què? Sempre he pensat que no podem imaginar una cosa que mai s’ha vist o que mai s’ha experimentat. Per exemple.., si mai he vist un gat, no podré imaginar-me com és un gat perquè ni tan sols em plantejaré la seva existència.

Denise Lawrence

El concepte de immortalitat surt de la consciència del renaixement: No es tracta pas d’un sol cos que segueix eternament; no. Sinó que és l’ànima que obté un cos nou en cada renaixement, i aleshores és com si el cos per a aquella ànima durés eternament perquè es va renovant en cada naixement.

M’encanta el Raja Ioga, perquè desmitifica multitud de conceptes que estaven envoltats de misteri i així els feia inaccessibles als «mortals», mai millor dit, perquè la mort per l’ànima no és un concepte real. Ara bé.., si no creus que ets l’ànima que te la força de moure el cos que tens.., t’hauràs de plantejar que quan el teu cos acabi el seu recorregut pel temps, tot s’haurà acabat. Però com deia Galileu Galilei en contra Aristòtil: «i..,malgrat tot, es mou!»

Much “juice” has been extracted from the concept of immortality. The Egyptians, also in science fiction, vampires, etc., have recreated this concept. And I wonder why? I have always thought that we cannot imagine something that has never been seen or experienced. For example.. if I have never seen a cat, I will not be able to imagine what a cat looks like because I will not even consider its existence.

Denise Lawrence

The concept of immortality comes from the consciousness of rebirth: It is not about a single body that continues eternally; no. Rather, it is the soul that obtains a new body in each rebirth, and then it is as if the body for that soul lasts forever because it is renewed in each birth.

I love Raja Yoga, because it demystifies a multitude of concepts that were shrouded in mystery and thus made them inaccessible to “mortals”, never better to say, because death for the soul is not a real concept. Now… if you don’t believe that you are the soul that has the strength to move the body you have…, you will have to consider that when your body finishes its journey through time, everything will be over. But as Galileo Galilei said against Aristotle: “and.., in spite of everything, it moves!”

Se ha extraído mucho “jugo” del concepto de inmortalidad. Los egipcios, también en ciencia ficción, vampiros, etc., han recreado este concepto. Y me pregunto ¿por qué? Siempre he pensado que no podemos imaginar algo que nunca se ha visto o experimentado. Por ejemplo… si nunca he visto un gato, no podré imaginar cómo es un gato porque ni siquiera consideraré su existencia.

Denise Lawrence

El concepto de inmortalidad proviene de la conciencia del renacimiento: no se trata de un solo cuerpo que continúa eternamente; no. Más bien, es el alma la que obtiene un cuerpo nuevo en cada renacimiento, y entonces es como si el cuerpo de esa alma durara para siempre porque se renueva en cada nacimiento.

Me encanta el Raja Yoga, porque desmitifica multitud de conceptos que estaban envueltos en el misterio y por tanto los hacían inaccesibles a los “mortales”, nunca mejor dicho, porque la muerte para el alma no es un concepto real. Ahora… si no crees que eres el alma que tiene la fuerza para mover el cuerpo que tienes…, tendrás que considerar que cuando tu cuerpo termine su viaje en el tiempo, todo habrá terminado. Pero como dijo Galileo Galilei contra Aristóteles: “y…, a pesar de todo, ¡se mueve!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: