luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Culpabilitat o reialesa?/Culpability or royalty?/¿Culpabilidad o realeza?

La meravella, l’encantador del Raja Ioga en contraposició als dogmes religiosos de totes les religions, és que no hi ha el joc de fer-nos sentir culpables de les nostres accions o pensaments, sinó que ens fa conscients de quina acció o pensament és més correcte per no danyar a ningú i així no crear un karma de remordiment que fereix intensament a l’ànima, fent-li perdre l’autoestima i entrant en un estat de temor: por a les repercussions.
El Raja Ioga ens fa independents; no cal pensar que depenc de la caritat que Déu vulgui tenir per mi, per salvar-me, sinó que soc jo qui pot canviar les conseqüències de les meves accions, doncs l’ensenyament Diví ens revela que som qui té les regnes de la pròpia vida. Som sobirans quan som conscients del nostre poder espiritual, quan som conscients de ser l’ànima i no pas el cos que està supeditat als costums de la societat. Això és tenir reialesa: saber que les meves accions, provinents dels meus pensaments crearan un tipus de karma i, sabent això, ho podrem canviar tot.

Quan algú et faci sentir culpable.., recorda que estàs davant d’algú que està influït pels dogmes religiosos establerts, encara que no en sigui conscient, i que tu mateix estàs entrant en el joc perquè encara tens tics devocionals arrelats en la teva educació.

The wonder, the charm of Raja Yoga as opposed to the religious dogmas of all religions, is that there is no game of making us feel guilty for our actions or thoughts, but rather it makes us aware of what action or thought is more correct for not to harm no one and thus not create a karma of remorse that intensely hurts the soul, making it lose self-esteem and entering a state of fear: fear of repercussions.
Raja Yoga makes us independent; it is not necessary to think that I depend on the charity that God will wants to have for me, to save me, but rather that I am the one who can change the consequences of my actions, since the Divine teaching reveals to us that we are the ones who have the reins of our own lives. We are sovereign when we are aware of our spiritual power, when we are aware of being the soul and not the body that is subject to the customs of society. This is having royalty: knowing that my actions, coming from my thoughts, will create a kind of karma and, knowing this, we will be able to change everything.

When someone makes you feel guilty, remember that you are dealing with someone who is influenced by established religious dogmas, even if they are not aware of it, and that you yourself are entering the game because you still have devotional tics ingrained in your upbringing.

La maravilla, lo encantador del Raja Yoga en contraposición a los dogmas religiosos de todas las religiones, es que no existe el juego de hacernos sentir culpables de nuestras acciones o pensamientos, sino que nos hace conscientes de qué acción o pensamiento es más correcto para no dañar a nadie y así no crear un karma de remordimiento que hiere intensamente al alma, haciéndole perder la autoestima y entrando en un estado de temor: miedo a las repercusiones.
El Raja Yoga nos hace independientes; no hace falta pensar que dependo de la caridad que Dios quiera tener para mí, para salvarme, sino que soy yo quien puede cambiar las consecuencias de mis acciones, pues la enseñanza Divina nos revela que somos quienes tienen las riendas de la propia vida . Somos soberanos cuando somos conscientes de nuestro poder espiritual, cuando somos conscientes de ser el alma y no el cuerpo que está supeditado a las costumbres de la sociedad. Esto es tener realeza: saber que mis acciones, provenientes de mis pensamientos van a crear un tipo de karma y, sabiendo esto, podremos cambiarlo todo.

Cuando alguien te haga sentir culpable.., recuerda que estás delante de alguien que está influido por los dogmas religiosos establecidos, aunque no sea consciente de ello, y que tú mismo estás entrando en el juego porque todavía tienes tics devocionales arraigados en tu educación.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: