luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Arribar al fons/Reach the bottom/Llegar al fondo

197.- Quan notes que has arribat al fons del pou, t’adones que no hi ha res més avall i que només has de tornar a pujar cap amunt.

De vegades ens preocupem per l’estat anímic que tenim, desgana, cansament, ens jutgem sense pietat, sentim que no comptem per algú.., etc., etc. I això ens fa caure molt avall, i seguim baixant sense remei fins que notem que ja no es pot anar més avall. Aquest és el moment més important, perquè és el moment en que sentim que hi hem de fer quelcom, que ningú ens traurà d’aquest pou sinó nosaltres mateixos. Potser algú intenti llançar-nos una corda, però si encara estem baixant.., és possible que l’arrosseguem amb nosaltres si no té un bon suport. Per això, és millor tenir paciència i pensar, aviat ho resoldré, aviat tindré prou força per tornar amunt. No dic pas que s’hagi de descartar l’ajuda d’un professional; no. Però també hem de posar-hi quelcom de nosaltres mateixos. Quan ens obliguem a tenir pensaments positius sobre el que ens passa, malgrat siguin anomalies no desitjades, és com si llancéssim un globus de llum a l’Univers; sempre hi ha resposta més d’hora o més tard.

197.- When you notice that you have reached the bottom of the well, you realize that there is nothing lower and that you only have to go back up.

Sometimes we worry about the mood we have, reluctance, fatigue, we judge ourselves mercilessly, we feel that we do not count for someone.., etc., etc. And that makes us fall very low, and we continue descending without remedy, until we realize that we cannot go any further down.This is the most important moment, because it is the moment when we feel that we have to do something, that no one will take us out of this well but ourselves. Maybe someone will try to throw us a rope, but, if we are still continue going down.., we may drag him with us if he does not have good support. Therefore, it is better to be patient and think, soon I will solve it, soon I will have enough strength to go back up. I am not saying that the help of a professional should be ruled out; not. But we also have to put something of ourselves. When we force ourselves to have positive thoughts about what happens to us, even if they are unwanted anomalies, it is as if we were launching a balloon of light into the Universe; there is always an answer sooner or later.

197.- Cuando notas que has llegado al fondo del pozo, te das cuenta que no hay nada más abajo y que sólo tienes que volver a subir hacia arriba.

A veces nos preocupamos por el estado anímico que tenemos, desgana, cansancio, nos juzgamos sin piedad, sentimos que no contamos para alguien.., etc., etc. Y eso nos hace caer muy abajo, y seguimos bajando sin remedio hasta que notamos que ya no se puede ir más abajo. Este es el momento más importante, porque es el momento en que sentimos que tenemos que hacer algo, que nadie nos sacará de este pozo sino nosotros mismos. Quizás alguien intente lanzarnos una cuerda, pero si todavía estamos bajando.., es posible que le arrastremos con nosotros si no tiene un buen apoyo. Por eso, es mejor tener paciencia y pensar, pronto lo resolveré, pronto tendré suficiente fuerza para volver arriba. No digo que se deba descartar la ayuda de un profesional; no. Pero también tenemos que poner algo de nosotros mismos. Cuando nos obligamos a tener pensamientos positivos sobre lo que nos pasa, aunque sean anomalías no deseadas, es como si lanzáramos un globo de luz al Universo; siempre hay respuesta más temprano o más tarde.

One comment on “Arribar al fons/Reach the bottom/Llegar al fondo

 1. jllopartfolch
  Mai 10, 2021

  Tota la rao👍
  Exposo en el meus poemes, situacions que es donen a la vida, personals o no, i molts cops ficcio.
  Un bon escrit el teu, ple de veritats, felicitas.

  Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: