luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Els dies de la infantesa/The childhood days/Los días de la infancia

बचपन के दिन भुला न देना…….. “No oblideu els dies de la vostra infantesa” “Do not forget the days of your childhood” “No olvidéis los días de vuestra infancia”

La infantesa és una època de descobriment i d’entusiasme. La recordem com un tresor que brilla dins del cor si ha estat una època que ha transcorregut sense inferències exteriors com ara guerres, aldarulls, pandèmies, etc., però, tot i així, no deixarà de ser una experiència única i enriquidora que recordarem tota la vida.

Però hi ha una altra infantesa que només poden experimentar aquells que s’han iniciat en un camí espiritual o religiós. És un temps de descobriment i d’entusiasme creixent, que provoca un avenç important en el camí que s’està començant. L’ànima s’engresca amb tanta alegria que gairebé no hi cap al cor. En aquells moments som capaços de fer proeses, i les fem; ens transformem amb l’impuls de la novetat. Cada experiència tinguda ha estat dissenyada minuciosament perquè sigui així d’intensa, perquè ens permeti tallar amarres dels anteriors costums i tinguem la força de l’entusiasme per seguir endavant. És el naixement espiritual.
Després.., com tot en la vida, l’entusiasme es fa més suau; per això el Pare de l’ànima ens recorda, a través de la cançó: “No oblideu els dies de la vostra infantesa”, perquè l’experiència dels inicis us seguiran donant força per no decaure.

Childhood is a time of discovery and excitement. We remember it as a treasure that shines within the heart if it has been a time that has passed without external inferences such as wars, riots, pandemics, etc., but, even so, it will not cease to be a unique and enriching experience that we will remember all the time lifetime.

But there is another childhood that only those who have started on a spiritual or religious path can experience. It is a time of discovery and of growing enthusiasm, which causes an important advance on the path that is beginning. The soul becomes intoxicated with such joy that it hardly fits in the heart. In those moments we are capable of doing feats, and we do them; we transform ourselves with the impulse of novelty. Each experience has been meticulously designed to be that intense, so that it allows us to cut moorings from previous customs and have the strength of enthusiasm to move forward. It is the spiritual birth.
Later.., like everything in life, the enthusiasm softens; that is why the Father of the soul reminds us, through the song: “Do not forget the days of your childhood”, because the experience of the beginnings will continue to give you strength not to decline.

La infancia es una época de descubrimiento y de entusiasmo. La recordamos como un tesoro que brilla dentro del corazón si ha sido una época que ha transcurrido sin inferencias exteriores tales como guerras, disturbios, pandemias, etc., pero, aún así, no dejará de ser una experiencia única y enriquecedora que recordaremos toda la vida.

Pero hay otra infancia que sólo pueden experimentar aquellos que se han iniciado en un camino espiritual o religioso. Es un tiempo de descubrimiento y de entusiasmo creciente, que provoca un avance importante en el camino que se está comenzando. El alma se embriaga con tanta alegría que apenas cabe en el corazón. En aquellos momentos somos capaces de hacer proezas, y las hacemos; nos transformamos con el impulso de la novedad. Cada experiencia tenida ha sido diseñada minuciosamente para que sea así de intensa, para que nos permita cortar amarras de las anteriores costumbres y tengamos la fuerza del entusiasmo para seguir adelante. Es el nacimiento espiritual.
Después.., como todo en la vida, el entusiasmo se hace más suave; por eso el Padre del alma nos recuerda, a través de la canción: “No olvidéis los días de vuestra infancia”, porque la experiencia de los inicios os seguirán dando fuerza para no decaer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: