luminiscències 2013/2022

Tu pensamiento construye tu realidad

Anem al cel?//Go we to heaven?//¿Vamos al cielo?

En la meva visita a la Índia, un dels temples que em van meravellar  dels que vaig visitar va ser el Temple del Dilwala
On my visit to India, one of the temples that amazed me the ones I visited was the Dilwala Temple
En mi visita a la India, uno de los templos que me maravillaron de los que visité fue el Templo del Dilwala

IMG_20200703_074959798

vista de los templos jainistas Dilwala Mount Abu Rajasthan Índia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Templo del Dilwala

IMG_20200703_075055617

al rededor 108 hornacinas con iogui en el interior excepcionalmente con ojos abiertos

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

al fondo entrada al Templo del Dilwala en Mount Abu y tiendas devocionales

  • És un conjunt de Temples Jainistes construït entre els segles XI i XII, totalment en marbre i tallats completament en sostres, pilars, portes i panells amb un detall minuciosament increïble.
    It is a set of Jain Temples built between the 11th and 12th centuries, entirely in marble and completely carved into ceilings, pillars, doors and panels in minute detail.
    Es un conjunto de Templos Jainistas construido entre los siglos XI y XII, totalmente en mármol y tallados completamente en techos, pilares, puertas y paneles con un detalle minuciosamente increíble.

PUNTS 3/7/2020: *Al Temple del Dilwala, damunt vostre, s’hi representa el paradís. On es mostraria el paradís, sinó? Quan una persona mor, ells diuen que se’n ha anat al paradís, al cel, perquè consideren que el paradís és a dalt.*//* In the Dilwala Temple, above you, paradise is represented. Where would paradise be shown, if not? When a person dies, they say that he has gone to paradise, heaven, because they consider paradise to be above.*//* En el Templo del Dilwala, sobre vosotros, se representa el paraíso. Donde se mostraría el paraíso, sino? Cuando una persona muere, ellos dicen que se ha ido al paraíso, el cielo, porque consideran que el paraíso está arriba. *

En una construcció material no es pot representar el futur, com és el cas de la representació del Paradís (el món futur en que es transforma el nostre món actual). Per tant, el mostren al sostre, com quelcom subtil com ho és el futur per venir. Aleshores.., d’aquí potser, ve la idea de que ens en anem al cel quan partim.
 In a material construction, the future cannot be represented, as is the case of the representation of Paradise (the future world in which our current world is transformed). Therefore, they show it on the ceiling, as subtle as the future to come. So.., from here perhaps, comes the idea that we go to heaven when we leave.
 En una construcción material no se puede representar el futuro, como es el caso de la representación del Paraíso (el mundo futuro en que se transforma nuestro mundo actual). Por lo tanto, lo muestran en el techo, como algo sutil como lo es el futuro por venir. Entonces.., aquí tal vez, viene la idea de que nos vamos al cielo cuando partimos.

 

IMG_20200703_084726458També hi ha una peculiaritat molt significativa.., i és que és l’únic temple on en les 108 fornícules que hi han al voltant, dins del Temple, hi han estàtues de ioguis, cada un diferent, fent tapasya amb els ulls oberts, tal com es fa en la meditació Raja Ioga.
There is also a very significant peculiarity, and that is that it is the only temple where in the 108 niches that are around, inside the Temple, there are statues of yogis, each one different, making tapasya with his eyes open, as is done in Raja Yoga meditation.
También hay una peculiaridad muy significativa .., y es que es el único templo donde en las 108 hornacinas que hay alrededor, dentro del Templo, hay estatuas de yoguis, cada uno diferente, haciendo tapasya con los ojos abiertos, tal como se hace en la meditación Raja Yoga.

qui-socminimini 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: