luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Col·lecció de punts 31-8-18 d’avui.

religion-y-fe

1er.  *L’ànima de cada ésser humà te gravat en ella un paper imperible. Això significa que allò que està predestinat està succeint. Només ho heu d’observar tot com un observador desaferrat.*

S’ha de tenir molta cura i no prendre-s’ho literalment, això es el que fan al camí de la devoció. Estar desaferrat podria convertir-se en un acte despòtic de fredor cap els sentiments dels altres: un no m’importa el que et passi. Per això s’ha d’entendre la profunditat de l’actitud que ens recomana Déu, el Pare: “empatia, amor i no preocupació.” Però.., si puc fer quelcom per algú, ho faig.

2on.   *El cavall de la ment corre constantment com un boig cap un lloc o  altre. El Pare diu: mentre us guanyeu la vida, connecteu el ioga del vostre intel·lecte amb Mi. Rebreu molt d’assoliment, recordant-Me.*

L’objectiu del Raja Ioga que Déu, el Professor ens ensenya, és ser amos de l’ésser que som, la nostra essència. L’essència, l’ànima, te l’instrument de la ment entre d’altres com a equipament propi. El Raja Ioga ens mostra com prendre les regnes d’aquesta pantalla que és la ment i destriar el que volem que s’hi projecti en forma de pensaments o sensacions, ja que els pensaments van saltant-hi aleatòriament. Així podem dissenyar quins pensaments desitgem desenvolupar i quins no.  D’aquesta forma “el cavall”, la ment es tempera i llavors els pensaments es tornen harmoniosos. El consell del Professor és enfocar la ment amb Ell mentre ho fem tot per a mantenir el cos; això és la definició de karma ioga; amb aquest mètode també s’aconsegueix centrar la ment.

3er.   *Realitzàreu molta devoció intensa, però després què succeí? Tinguéreu visions i res més! Esteu asseguts amb el Pare. Saludaríeu al vostre pare ajuntant les vostres mans davant d’ell? Quan un professor us està ensenyant, ajuntaríeu les vostres  mans davant d’ell? En aquest temps sou a casa; teniu el sentiment de que Aquell és el Pare.*

Déu el Pare i el Professor ens està fent una analogia de com ens comportem amb els pares i els professors físics, i, quin és el comportament antic que hem de deixar, ja que quan estudiem Raja Ioga amb Ell, ja no som devots sinó estudiants divins i quan som davant d’Ell quan meditem, al connectar-nos amb Ell, el Pare, Déu, la nostra actitud ha de ser la d’un fill que està amb el Pare, igual com quan ens relacionem amb els pares físics. Ja no ha de ser de veneració literal, sinó d’amor natural i d’agraïment de tenir tal Companyia.OM SHANTI MÍNIM 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: