luminiscències 2013/2022

Tu pensamiento construye tu realidad

Paciència/Patience/Paciencia

La impaciència ens fa cometre molts errors. Recordeu algun moment d’impaciència? Quin va ser el resultat? Probablement vam perdre els nervis, probablement vam forçar alguna situació, probablement.., ens vam sentir defraudats fins i tot amb nosaltres mateixos. La paciència és una virtut de l’ànima i no en va hi ha la dita: “la paciència és la mare de la ciència” Si deixem emergir aquesta virtut genuïnament nostra, portarà amb ella una cua d’altres virtuts lligades a ella: la humilitat (que no és humiliació ni servilisme), la consideració, l’amor, la serenitat.., i al capdavall la saviesa, doncs.., si amb paciència deixem un parèntesi entre allò que ens preocupa i nosaltres, apareix una visió perifèrica a la nostra ment i també la visió de l’ocell que ho encalça tot. Tinguem-ho en compte quan aparegui el nerviosisme.., diguem-nos a nosaltres mateixos:   ҈    tranquil, tot anirà bé  ҈
Impatience makes us make many mistakes. Do you remember any moment of impatience? Which it was the result? We probably lost our nerves, we probably forced some situation, probably.., we feel disappointed even with ourselves. Patience is a virtue of the soul and it is not in vain that there is the saying: “patience is the mother of science” If we let this genuinely our virtue emerge, it will carry with it a line of other virtues linked to it: humility (which is not humiliation or servility), consideration, love, serenity.., and ultimately wisdom, since, if we patiently leave a parenthesis between what worries us and ourselves, a peripheral vision appears in our mind and also the vision of the bird that encompasses everything. Let’s take into account when nervousness appears.., let’s say to ourselves: ҈  ҈   calm down, everything will be fine ҈  ҈
La impaciencia nos hace cometer muchos errores. ¿Recordáis algún momento de impaciencia? ¿Cuál fue el resultado? Probablemente perdimos los nervios, probablemente forzamos alguna situación, probablemente.., nos sentimos defraudados incluso con nosotros mismos. La paciencia es una virtud del alma y no en vano hay el dicho: “la paciencia es la madre de la ciencia” Si dejamos emerger esta virtud genuinamente nuestra, llevará con ella una cola de otras virtudes ligadas a ella: la humildad (que no es humillación ni servilismo), la consideración, el amor, la serenidad.., y al final la sabiduría, pues.., si con paciencia dejamos un paréntesis entre lo que nos preocupa y nosotros, aparece una visión periférica en nuestra mente y también la visión del pájaro que lo abarca todo. Tengamos en cuenta cuando aparezca el nerviosismo.., digámonos a nosotros mismos:   ҈    tranquilo, todo irá bien    ҈

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: