luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Negociant amb Déu/Negotiating with God/Negociando con Dios

Quantes vegades haurem tingut el pensament i potser també expressat i posat en pràctica un tracte amb Déu?
No ens adonem que això és arrogància molt subtil, tot i que no ho pretenguem. Li cal a Déu que Li fem algun favor? Hem fet tractes amb Ell; Li hem dit: -Pare, si Tu fas que em surti bé allò, jo Et prometo que faré allò altre!- Quina necessitat té Déu de res?.., Ell és complert, no li cal res. Ans al contrari, Ell ens diu d’una forma que arriba a l’ànima: -Us heu de fer un favor a vosaltres mateixos, canvieu per vosaltres mateixos, pel vostre bé!- De veritat ens cal que algú ens esperoni fent quasi xantatge a l’Ésser més pur i noble que pugui existir, per poder canviar? Només cal determinació per canviar hàbits que no ens agraden tenir; al capdavall, nosaltres mateixos ens els hem incorporat, no? Siguem doncs, amos de nosaltres mateixos i parlem amb el Pare tan sols per intercanviar amor.

How many times have we had the thought and perhaps also expressed and put into practice a deal with God?
We don’t realize that this is very subtle arrogance, even if we don’t mean to. Does God need us to do him any favors? We have made deals with Him; We have said to him: -Father, if you make that work for me, I promise You that I will do that thing!- What need does God have for anything?.., He is complete, he does not need anything. On the contrary, He tells us in a way that reaches the soul: -You have to do yourself a favor, change for yourselves, for your good!- Do we really need someone to spur us on, almost blackmailing the purest and most noble Being that can exist, in order to change? It only takes determination to change habits that we don’t like to have; after all, we have incorporated them ourselves, right? So let us be masters of ourselves and speak with the Father only to exchange love.

¿Cuántas veces habremos tenido el pensamiento y quizá también expresado y puesto en práctica un trato con Dios?
No nos damos cuenta de que esto es arrogancia muy sutil, aunque no lo pretendamos. ¿Necesita Dios que le hagamos algún favor? Hemos hecho tratos con Él; Le hemos dicho: ¡Padre, si Tú haces que me salga bien aquello, yo Te prometo que haré aquello otro! – ¿Qué necesidad tiene Dios de nada?.., Él es completo, no necesita nada. Al contrario, Él nos dice de una forma que llega al alma: -Tenéis que haceros un favor a vosotros mismos, cambiad por vosotros mismos, ¡para vuestro bien! – ¿De verdad necesitamos que alguien nos espolee, haciendo casi chantaje al Ser más puro y noble que pueda existir, para poder cambiar? Sólo se necesita determinación para cambiar hábitos que no nos gustan tener; al fin y al cabo, nosotros mismos nos los hemos incorporado, ¿no? Seamos pues, dueños de nosotros mismos y hablemos con el Padre tan solo para intercambiar amor.

2 comments on “Negociant amb Déu/Negotiating with God/Negociando con Dios

  1. rajanisingh885721172
    Abril 8, 2021

    Beautiful blog

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: