luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

La demolició dels 5 pilars/The demolition of the 5 pillars/La demolición de los 5 pilares

🪔Tenim un cobert aguantat per 5 columnes velles, però encara prou fortes, i no volem que la teulada pugui caure’ns al damunt quan les ensorrem.
Com ho podria fer? Doncs, anar-los demolint cada un, des de l’extrem que aguanta el sostre, un trosset cada vegada fins que ja no en quedi cap, i el teulat estigui a ras de terra. Així ho faria essent només una sola persona que fes la feina de demolició.
Ara, posem-los noms als pilars i al cobert vell. Els 5 son: Ira, Ego, Apego, Luxúria i Arrogància. El cobert es diu Desconeixença
La similitud amb una estructura em va bé per establir una forma saludable de “demolició dels suports de la desconeixença del que, no sóc conscient que és correcte. Anar rebaixant tram a tram cada un dels “pilars”, no fa trontollar l’estabilitat on he basat la meva vida, i, en canvi, cada tram de cada “pilar” que rebaixo, m’acosta més i més el teulat de la “desconeixença” i em torno més conscient d’ella.
Fent-ho així, mica en mica, no prendré mal, i un dia podré enrunar el teulat que em feia inconscient del cel que tinc al damunt: de la divinitat que puc percebre a l’horitzó.

🪔We have a shed supported by 5 old columns, but still strong enough, and we don’t want the roof to fall on us when we let’s sink them.
How could I do it? Well, demolish each one, from the end that supports the roof, a bit at a time until there are no any more left, and the roof is at ground level. I would do thus, having only one person doing the demolition work.
Now let’s name the pillars and the old shed. The 5 are: Anger, Ego, Attachment, Lust and Arrogance. The shed is called Unawareness.
The similarity with a structure is good for me to establish a healthy form of “demolition” of the supports of the unawareness that, I am not aware of what it is correct. Going lowering each one of the”pillars”section by section does not make stability shake where I have based my life, and, instead, each section of each “pillar” that I lower, brings me closer and closer to the roof of “unawareness” and I become more aware of it.
Doing it like this, section by section, I will not hurt myself, and one day I will be able to tear down the roof that made me unaware of the sky above me: of the divinity that I can perceive on the horizon.

🪔Tenemos un cobertizo aguantado por 5 columnas viejas, pero aún lo suficientemente fuertes, y no queremos que el tejado pueda caernos encima cuando las hundamos.
¿Cómo lo podría hacer? Pues, irlos demoliendo cada uno, desde el extremo que sostiene el techo, un trocito cada vez hasta que ya no quede ninguno y el tejado esté a ras del suelo. Así lo haría habiendo sólo una sola persona que hiciera el trabajo de demolición.
Ahora, pongamos los nombres a los pilares y el cobertizo viejo. Los 5 son: Ira, Ego, Apego, Lujuria y Arrogancia. El cobertizo se llama Desconocimiento.
La similitud con una estructura me va bien para establecer una forma saludable de “demolición” de los soportes del desconocimiento de lo que, no soy consciente que es correcto. Ir rebajando tramo a tramo cada uno de los “pilares”, no hace tambalear la estabilidad en donde he basado mi vida, y, en cambio, cada tramo de cada “pilar” que rebajo, me acerca más y más el tejado del “desconocimiento” y me vuelvo más consciente de ello.
Haciéndolo así, tramo a tramo, no me haré daño, y un día podré derribar el tejado que me hacía inconsciente del cielo que tengo encima: de la divinidad que puedo percibir en el horizonte.

cinco diferentes columnas en una fila, xxl - architectural column fotografías e imágenes de stock

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: