luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Com donzelles a la torre/Like maidens in the tower/Como doncellas en la torre

Tot passejant per un poblet del Pirineu, m’he topat amb aquesta imatge, i a l’altre costat hi havia un cartellet que hi posava: 30 Cabres (formatgeria) El lloc estava tancat, però els guardians estaven alertes i m’he preguntat si les 3o cabres estarien pasturant sense els seus guardadors.., i al mateix temps, una espurna de tristesa m’ha colpejat el cor: què fem amb els animals? Ves si no es estarien més feliços sense que els tinguéssim esclavitzats! Hi estem tan acostumats que no ens en adonem, ni tampoc volem renunciar al plaer de degustar carns i formatges.., quina llàstima tot plegat! Volem un món millor, oi?, doncs posem-nos-hi a treballar! Comencem per ensinistrar el paladar; només son costums i els costums es poden canviar; un món millor s’ho val!

Walking through a small town in the Pyrenees, I came across this image, and on the other side there was a little sign that said: 30 Cabras (goats) (cheese factory) The place was closed, but the guards were alert and I wondered if the 30 goats would be grazing without its keepers.., and at the same time, a flash of sadness has struck my heart: what do we do with the animals? See if they wouldn’t be happier without us being enslaved theys! We are so used to it that we do not realize it, nor do we want to give up the pleasure of tasting meats and cheeses.., what a shame everything! We want a better world, right? Well, let’s get to work! Let’s start by training the palate; They are only customs and customs can be changed; A better world is worth it!

Paseando por un pueblecito del Pirineo, me he topado con esta imagen, y al otro lado había un cartelito que ponía: 30 Cabras (quesería) El lugar estaba cerrado, pero los guardianes estaban alertas y me he preguntado si las 3o cabras estarían pastando sin sus guardadores.., y al mismo tiempo, un destello de tristeza me ha golpeado el corazón: ¿qué hacemos con los animales? ¡Mirad si no estarían más felices sin que los tuviéramos esclavizados! Estamos tan acostumbrados que no nos damos cuenta, ni tampoco queremos renunciar al placer de degustar carnes y quesos.., ¡qué lástima todo! Queremos un mundo mejor, ¿verdad ?, pues pongámonos a trabajar! Empecemos por adiestrar al paladar; sólo son costumbres y las costumbres se pueden cambiar; ¡un mundo mejor lo vale!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: