luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Fonament de sorra/Sand foundation/Cimentación de arena

Sabem com acabarà un edifici construït damunt de fonaments de sorra.

L’esforç espiritual (sadhana) basat en facilitats(sadhan) (de la tecnologia, estris, etc.), és com un edifici amb fonaments de sorra.

Per exemple, si per meditar ens cal tenir una estoreta, una espelma, música, un lloc reservat.., tot això és excel·lent perquè ens facilita l’esforç de concentració; tanmateix, també és una trampa, ja que si ens fem dependents de tots aquests suports i en algun moment ens falten, ens trobarem impedits a seure per meditar. Per tant, ens hem d’entrenar a seguir sense dependre de les comoditats; que només l’espiritualitat sigui el fonament d’aquest edifici que estem construint.

We know how a building built on sand foundations will end up.

The spiritual effort(sadhana) based on facilities(sadhan) (of technology, utensils, etc.), is like a building with a foundation of sand.

For example, if to meditate we need a mat, a candle, music, a reserved place.., all this is excellent because it facilitates the effort of concentration; however, it is also a trap, since if we become dependent on all these supports and at some point we are lacking, we will find ourselves prevented from sitting down to meditate. Therefore, we must train ourselves to continue without depending on the comforts; may only spirituality be the foundation of this edifice that we are building.

Sabemos cómo acabará un edificio construido sobre cimientos de arena.

El esfuerzo espiritual(sadhana) basado en facilidades(sadhan) (de la tecnología, utensilios, etc.), es como un edificio con cimientos de arena.

Por ejemplo, si para meditar necesitamos una esterilla, una vela, música, un lugar reservado.., todo esto es excelente porque nos facilita el esfuerzo de concentración; sin embargo, también es una trampa, ya que si nos hacemos dependientes de todos estos soportes y en algún momento nos faltan, nos encontraremos impedidos a sentarnos para meditar. Por tanto, debemos entrenarnos a seguir sin depender de las comodidades; que sólo la espiritualidad sea el cimiento de este edificio que estamos construyendo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: