luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

L’art/The art/El arte

L’art va més enllà d’allò comprensible, connecta o millor dit, és l’expressió de l’ànima en l’estat més pur. Però.., si us en heu adonat en quin punt està l’art avui dia.., en quin estat diríeu que es troba l’ànima dels que es poden expressar amb l’idioma de l’art? I no vull pas dir que això només es circumscrigui en l’àmbit dels artistes; no. Els artistes sorgeixen de la societat, per tant estàn pintant l’evidència. Avui dia l’art em provoca intranquil·litat perquè el món està així mateix. Una funció que té l’art és fer enlairar l’ànima. Ara moltes vegades s’expressa com un plor esquinçat. De fet l’altra funció de l’art és denunciar. També expressa el pas del temps dins del cicle del món; només cal fer una ullada al retrovisor de la història de l’art.

Art goes beyond what is comprehensible, it connects or rather, it is the expression of the soul in its purest state. But.. if you have noticed where art is today.., in what state would you say the soul of those who can express themselves with the language of art is? And I don’t want to say that this is only circumscribed in the field of artists; no. Artists emerge from society, so they are painting the evidence. Nowadays art makes me uneasy because the world is the same. One function that art has is to lift the soul. Now many times it is expressed as a torn cry. In fact, the other function of art is to denounce. It also expresses the passage of time within the cycle of the world; just take a look in the rearview mirror of art history.

El arte va más allá de lo comprensible, conecta o mejor dicho, es la expresión del alma en el estado más puro. Pero.., si os habéis dado cuenta en qué punto está el arte hoy en día.., ¿en qué estado diríais que se encuentra el alma de los que se pueden expresar con el idioma del arte? Y no quiero decir que esto sólo se circunscriba en el ámbito de los artistas; no. Los artistas surgen de la sociedad, por tanto están pintando la evidencia. Hoy en día el arte me provoca intranquilidad porque el mundo está de igual manera. Una función que tiene el arte es hacer despegar el alma. Ahora muchas veces se expresa como un llanto rasgado. De hecho, la otra función del arte es denunciar. También muestra el paso del tiempo dentro del ciclo del mundo; basta con echar un vistazo al retrovisor de la historia del arte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: