luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Dolcesa o romanticisme//Sweetness or romanticism//Dulzura o romanticismo

Ahir, debatent amigablement, però intensament amb una persona, aquesta em va dir: tu ets romàntica!

SLOGAN: Inculcar la virtut de la dolcesa a la vostra vida, és grandesa.

Potser sí que hi ha quelcom de romanticisme en la meva manera de ser.., perquè apel·lo als sentiments. Però no deixo de banda el raonament. És el que he après en el coneixement del Raja Ioga: l’intel·lecte és una part de l’ànima com ho és també la ment i els impactes que les experiències vitals deixen en ella anomenats sanskars.
Els sentiments interaccionen amb els sentiments dels altres i això crea un vincle que se’n podria dir empatia. Però és a partir d’integrar la manera de ser i de pensar amb dolcesa que els murs de les resistències pròpies i alienes es fonen talment un glaç.
Com podem interactuar creativament amb els altres si no és amb un amor sa i espiritual, desproveït de recances, gelosies i dependències?
Només quan entenem que els altres també tenen dolçor al seu cor, malgrat les aparences.., podem tirar endavant com a humanitat.

Yesterday, debating amicably, but intensely with a person, he said to me: you are romantic!

SLOGAN: Instilling the virtue of sweetness in your life is greatness.

Maybe there is some romanticism in my way of being.., because I appeal to feelings. But I do not leave aside the reasoning. This is what I have learned in the knowledge of Raja Yoga: the intellect is a part of the soul as is the mind and the impacts that life experiences leave on it called sanskars.
Feelings interact with the feelings of others and this creates a bond that could be called empathy. But it is from integrating the way of being and thinking with sweetness that the walls of own and other people’s resistances melt like ice.
How can we interact creatively with others if it is not with a healthy and spiritual love, devoid of grudges, jealousies and dependencies?
Only when we understand that others also have sweetness in their hearts, despite appearances.., can we move forward as humanity.

Ayer, debatiendo amistosamente, pero intensamente con una persona, me dijo: ¡eres romántica!

SLOGAN: Inculcar la virtud de la dulzura en tu vida es grandeza.

Tal vez haya algo de romanticismo en mi forma de ser.., porque apelo a los sentimientos. Pero no dejo de lado el razonamiento. Esto es lo que he aprendido en el conocimiento del Raja Yoga: el intelecto es una parte del alma como lo es la mente y los impactos que dejan las experiencias de la vida en ella se llaman sanskares.
Los sentimientos interactúan con los sentimientos de los demás y esto crea un vínculo que podría llamarse empatía. Pero es a partir de integrar dulzura en la forma de ser y de pensar que los muros de las resistencias propias y ajenas se derriten como el hielo.
¿Cómo podemos relacionarnos creativamente con los demás si no es con un amor sano y espiritual, libre de rencores, celos y dependencias?
Solo cuando comprendemos que los demás también tienen dulzura en el corazón, a pesar de las apariencias, podemos avanzar como humanidad.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: