luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Consciència d’ànima/Soul consciousness/Conciencia de alma

Consciència d’ànima

Com puc entendre que jo mateixa sóc l’ànima?

Slogan 8/9/20: *La consciència de “jo” i “meu” són les portes a la consciència de cos. Ara tanqueu aquestes portes.*

Jo no sóc el cabell, jo no sóc els ulls, jo no sóc la boca, jo no sóc les orelles.., jo no tinc una casa, jo no tinc un treball, jo no tinc un cotxe, jo no tinc un fill.., què sóc doncs.., què tinc doncs..?

Fem referència a les coses del cos així: les meves mans.., els meus ulls.., la meva boca.., les meves orelles.., etc. De quí son tots aquests membres? No ens identifiquem amb tots aquests membres que formen part del cos i això és perquè en el fons, encara que no en siguem conscients, ja ho sabem. De jo, oi? De fet també ens referim al cos com al “meu cos”. Tenim un cos que usem, com aquell que usa un instrument.

Fem referència a les possessions, treball, ofici, etc., com a propis, en canvi, igual com el cos.., no ens els podem endur quan morim. Així tampoc “tenim” res, res és “meu”, ho faig servir durant un temps, el temps que em pertoqui; només s’usa tot com si ens ho prestessin durant un temps i prou. A quí és prestat tot això? A jo, a l’ànima que sóc.

Si podem fer aquesta pràctica de conscienciació durant tantes vegades com puguem, durant el dia, anirem trencant la falsa identificació amb el cos, amb la matèria. Aquesta és una pràctica que anirà transformant-nos subtilment per dins, i a més, la ment s’anirà expandint i serà com si lentament alcéssim el vol per veure-ho tot des de la perspectiva d’ocell.

Soul consciousnessHow can I understand that I myself am the soul?

Slogan 09/08/20: * The consciousness of “I” and “mine” are the doors to body consciousness. Now close these doors. *

I am not the hair, I am not the eyes, I am not the mouth, I am not the ears, I do not have a house, I do not have a job, I do not have a car, I do not have a child… What am I then.., what do I have then..?

We refer to things in the body like this: my hands.., my eyes.., my mouth.., my ears.., etc. Whose are all these members? We do not identify with all these members that are part of the body and this is because deep down, although we are not aware, we already know it. From me, right? In fact we also refer to the body as “my body”. We have a body that we use, like one that uses an instrument.

We refer to possessions, work, trade, etc., as our own, on the other hand, like the body.., we cannot take them with us when we die. So neither do we “have” anything, nothing is “mine”, I use it for a while, as long as it corresponds to me; everything is only used as if it were loaned to us for a while and that’s it. Who is all this lent to? To me, to the soul that I am.

If we can do this awareness practice for as many times as we can, during the day, we will break the false identification with the body, with matter. This is a practice that will subtly transform us inside, and also, the mind will expand and it will be as if we slowly take flight to see everything from the perspective of a bird.

Conciencia de almaComo puedo entender que yo misma soy el alma?

Slogan 08/09/20: * La conciencia de “yo” y “mio” son las puertas a la conciencia de cuerpo. Ahora cerrad estas puertas. *

Yo no soy el cabello, yo no soy los ojos, yo no soy la boca, yo no soy los oídos.., yo no tengo una casa, yo no tengo un trabajo, yo no tengo un coche, yo no tengo un hijo.., ¿qué soy pues.., qué tengo pues..?

Hacemos referencia a las cosas del cuerpo así: mis manos.., mis ojos.., mi boca.., mis orejas.., etc. ¿De quienes son todos estos miembros? No nos identificamos con todos estos miembros que forman parte del cuerpo y esto es porque en el fondo, aunque no seamos conscientes, ya lo sabemos. De yo, ¿verdad? De hecho también nos referimos al cuerpo como a “mi cuerpo”. Tenemos un cuerpo que usamos, como aquel que usa un instrumento.

Hacemos referencia a las posesiones, trabajo, oficio, etc., como propios, en cambio, al igual que el cuerpo.., no nos los podemos llevar cuando morimos. Así tampoco “tenemos” nada, nada es “mio”, lo uso durante un tiempo, el tiempo que me corresponda; sólo se usa todo como si nos lo prestaran durante un tiempo y ya está. ¿A quién es prestado todo esto? A yo, al alma que soy.

Si podemos hacer esta práctica de concienciación durante tantas veces como podamos, durante el día, iremos rompiendo la falsa identificación con el cuerpo, con la materia. Esta es una práctica que irá transformándonos sutilmente por dentro, y además, la mente se irá expandiendo y será como si lentamente levantáramos el vuelo para verlo todo desde la perspectiva de pájaro.

One comment on “Consciència d’ànima/Soul consciousness/Conciencia de alma

 1. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers
  and I must say this blog loads a lot quicker then most.
  Can you suggest a good web hosting provider at a fair price?

  Thank you, I appreciate it!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: