luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Ferida lluminosa/Luminous wound/Herida luminosa

🟪Si bé aquest títol ens recorda potser l’obra de teatre de Josep Mª de Sagarra, (La Ferida Lluminosa-1954-), aquest està inspirat en una altra obra de teatre, la de la Natura, amb categoria d’autor original i etern.
Al damunt, tots els éssers humans portem ferides guarides del pas per la vida i per les vides, de diversa naturalesa física, sentimental o subtil. No tots portem les mateixes; les experiències han estat i segueixen sent diferents i úniques per cada un de nosaltres. A la que em refereixo és una de molt especial: una ferida lluminosa.grietas-02
Quan la ferida es torna a obrir, estem “tocats de mort”; de mort a la vida que dúiem fins ara, a la forma de consciència opaca que no permetia accedir a la veritable vida espiritual; és a dir, a ser conscients de ser una ànima; premissa indispensable per poder comprendre qui i què és Déu; si no ens comprenem nosaltres mateixos, no El podem comprendre a Ell. Un tel d’inconsciència cobreix aquesta “ferida subtil eterna”, i, quan Ell la torna a “tocar”, es torna a obrir sense dolor, ans al contrari, amb la meravellosa sensació d’haver despertat d’un son profund i amb el gran consol d’haver entès finalment el sentit de viure.
🟪 Although this title may remind us of Josep Mª de Sagarra’s play (La Ferida Lluminosa-1954-), it is inspired by another play, of the Nature play, with the category of original and eternal author.
Furthermore, all human beings carry wounds healed from passing through life and through of all lives, of a different physical, sentimental or subtle nature. Not all of us carry these same wounds; the experiences have been and continue to be different and unique for each one of us. What I am referring to is a very special one: a luminous wound.
When the wound reopens, we are “death-touched”; of death to the life that we had until now, to the opaque form of consciousness that did not allow access to true spiritual life; that is, to be aware of being a soul; indispensable premise to understand who and what God is; if we do not understand ourselves, we cannot understand Him to Him. An integument of unconsciousness covers this “eternal subtle wound”, and, when He “touches” it again, it reopens without pain, on the contrary, with the wonderful sensation of having awakened from a deep sleep and with the great consolation of having finally understood the meaning of living.
🟪 Si bien este título nos recuerda quizá la obra de teatro de Josep Mª de Sagarra, (La Herida Luminosa-1954-), este está inspirado en otra obra de teatro, la de la Naturaleza, con categoría de autor original y eterno .
Encima, todos los seres humanos llevamos heridas curadas del paso por la vida y por las vidas, de diversa naturaleza física, sentimental o sutil. No todos llevamos las mismas; las experiencias han sido y siguen siendo diferentes y únicas para cada uno de nosotros. A la que me refiero es una muy especial: una herida luminosa.
Cuando la herida se vuelve a abrir, estamos “tocados de muerte”; de muerte a la vida que llevábamos hasta ahora, a la forma de conciencia opaca que no permitía acceder a la verdadera vida espiritual; es decir, a ser conscientes de ser un alma; premisa indispensable para poder comprender quién y qué es Dios; si no nos comprendemos nosotros mismos, no podemos comprenderle a Él. Un tegumento de inconsciencia cubre esta “herida sutil eterna”, y, cuando Él la vuelve a “tocar”, se vuelve a abrir sin dolor, al contrario, con la maravillosa sensación de haber despertado de un sueño profundo y con el gran consuelo de haber entendido finalmente el sentido de vivir.

bouquet

2 comments on “Ferida lluminosa/Luminous wound/Herida luminosa

 1. Luneta Seat Toledo 4 2016
  Novembre 12, 2022

  Stunning story there. What occurred after?
  Good luck! https://vanzari-parbrize.ro/lunete/luneta-seat-cordoba_6k1_6k2_-1999-63114.html

  M'agrada

 2. Luneta Seat Toledo 4 2016
  Novembre 12, 2022

  Stunning story there. What occurred after? Good luck! https://vanzari-parbrize.ro/lunete/luneta-seat-cordoba_6k1_6k2_-1999-63114.html

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: