luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Una dansa pel passat/A dance through the past/Una danza por el pasado

193.- Em deixo endur per les perfilades i trepidants, i, alhora suaus notes d’aquesta melodia que em porta per llunyans records oblidats. Estranyament mai m’han sigut desconegudes les notes enfilades en ratlles d’un pentagrama oriental. …I, viatjo a cavall dels seus compassos. És meravellós com la música fa vibrar l’ànima que som cada un de nosaltres, en la nostra pròpia història d’un recorregut esborrat en cada naixement, en cada vida, en cada personatge que hem interpretat. El sentiment que emana d’aquesta dansa pel passat inconegut, però no del tot esborrat, em demostra que res ens és aliè. Hem passat per tantes històries… Diuen que en el moment transcendental en què deixem el cos que hem obtingut.., tot apareix als ulls subtils, a la pantalla de la ment.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és image-2.png
 • Per quantes cultures haurem passat…?
 • Quants personatges haurem interpretat…?
 • Quantes identitats s’han fet paleses en la nostra cara, als nostres ulls…?
 • Què tant de bo haurem fet…?
 • Què tant de mal haurem provocat…?

A dance through the past

193.- I let myself be carried away by the outlined and frenetic, and, at the same time, soft notes of this melody that takes me through distant forgotten memories. Strangely, the notes set in the lines of an oriental staff have never been unknown to me. …And, I travel on horseback of the compasses of her. It is wonderful how music vibrates the soul that each one of us is, in our own history of a journey erased in each birth, in each life, in each character that we have interpreted. The feeling that emanates from this dance for the unknown past, but not completely erased, demonstrate me that nothing is alien to us. We have been through so many stories… They say that in the momentous moment when we leave the body that we have obtained.., everything appears before the subtle eyes, on the screen of the mind.How many cultures have will we passed through…?

 • How many cultures have will we passed through?
 • How many characters will we have played…?
 • How many identities have been made patent on our face, in our eyes?
 • How much good have wil we done…?
 • How much damage have will we caused…?

Una danza por el pasado

193.- Me dejo llevar por las perfiladas y trepidantes, y, a la vez suaves notas de esta melodía que me lleva por lejanos recuerdos olvidados. Extrañamente nunca me han sido desconocidas las notas engarzadas en líneas de un pentagrama oriental. …Y, viajo a caballo de sus compases. Es maravilloso como la música hace vibrar el alma que somos cada uno de nosotros, en nuestra propia historia de un recorrido borrado en cada nacimiento, en cada vida, en cada personaje que hemos interpretado. El sentimiento que emana de esta danza por el pasado desconocido, pero no del todo borrado, me demuestra que nada nos es ajeno. Hemos pasado por tantas historias… Dicen que en el momento trascendental en que dejamos el cuerpo que hemos obtenido.., todo aparece ante los ojos sutiles, en la pantalla de la mente.

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és image-2.png
 • ¿Por cuántas culturas habremos pasado…?
 • ¿Cuántos personajes habremos interpretado…?
 • ¿Cuántas identidades se han hecho patentes en nuestra cara, en nuestros ojos…?
 • ¿Qué tanto bueno habremos hecho…?
 • ¿Qué tanto daño habremos provocado…?

3 comments on “Una dansa pel passat/A dance through the past/Una danza por el pasado

 1. Krishnananda Shiva Das
  febrer 10, 2021

  Espero poder apropar-me algun dia a tocar tan bé el sitar!!!

  Liked by 1 person

  • julianeus
   febrer 10, 2021

   Que estiguis aprenent a tocar-lo.., ja és un senyal d’un passat on et vas sentir atret per les seves cordes. Son sanskars que ens enduem amb nosaltres.

   Liked by 1 person

   • Krishnananda Shiva Das
    febrer 10, 2021

    Shiva t’escolti Júlia! Les teves paraules m’animen moltíssim, com sempre!
    Sempre seràs la meva guru en la distància.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: