luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Independència subtil/Subtle independence/Independencia sutil

Independència subtil

La pràctica del Raja Ioga ens fa conscients de la nostra autonomia i capacitat de discernir el què està passant al meu interior i al meu voltant; i el perquè ha succeït tot plegat. Ens fa tenir respecte, per nosaltres mateixos. Aleshores podem entendre que, aquella frase que sentim a dir quan hi han entrebancs inesperats, “Tot és a les mans de Déu”, ja no la fem nostra. Hi ha un element que s’anomena “drama”; com en una obra de teatre, la obra està ja escrita i tot succeeix d’acord al guió. Així mateix, el “drama” es repeteix tal com es pot rebobinar i repetir un film, i segueix el guió etern. Déu, en tot plegat no hi té res a veure; altrament seria el titellaire que fa moure els fils al teatre de titelles. Ell és una Ànima i no té braços per moure els fils. Malgrat que ho podria fer, Ell també és un Actor en aquest “drama”, però no té aquest “paper”. Ell no interfereix fent que les coses siguin d’una altra manera. Si ho fes per un ho hauria de fer per tots.., i aquesta no és la “llei” de la natura.

Subtle independence

The practice of Raja Yoga makes us aware of our autonomy and ability to discern what is happening inside me and around me; and why everything has happened. It makes us have respect, for ourselves. Then we can understand that the phrase we hear when there are unexpected obstacles, “Everything is in the hands of God”, we no longer make our own. There is an element called “drama”; as in a play, the play is already written and everything happens according to the script. Likewise, the “drama” is repeated just as a film can be rewound and repeated, and follows the eternal script. God, in all this, He has not responsible; in the opposite, would be the puppeteer that pulls the strings in the puppet theater. He is a Soul and has no arms to pull the strings. Even, though He could do it, He is also an Actor in this “drama”, but he does not have that “role”. He doesn’t interfere by making things different. If He should did it for one, He should do it for all.., and this is not the “law” of nature.

Independencia sutil

La práctica del Raja Yoga nos hace conscientes de nuestra autonomía y capacidad de discernir lo que está pasando en mi interior ya mi alrededor; y el porqué ha sucedido todo. Nos hace tener respeto, por nosotros mismos. Entonces podemos entender que, aquella frase que oímos cuando hay obstáculos inesperados, “Todo está en manos de Dios”, ya no la hacemos nuestra. Hay un elemento que se llama “drama”; como en una obra de teatro, la obra está ya escrita y todo sucede de acuerdo al guión. Asimismo, el “drama” se repite tal como se puede rebobinar y repetir un film, y sigue el guión eterno. Dios, en todo esto no tiene nada que ver; lo contrario sería el titiritero que mueve los hilos en el teatro de títeres. Él es una Alma y no tiene brazos para mover los hilos. A pesar de que podría hacerlo, Él también es un Actor en este “drama”, pero no tiene ese “papel”. Él no interfiere haciendo que las cosas sean de otra manera. Si lo hiciera por uno debería hacerlo por todos.., y esta no es la “ley” de la naturaleza.

Tallers i cursets de Marionetes, Titelles i Objectes ROCAMORA TEATRE

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: