luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Per què seguim aquí?/Why are we still here?Por qué seguimos aquí?

Abans tenia la creença que la vida era una oportunitat de fer les coses tan bé com siguéssim capaços de fer-les; després em vaig adonar que més aviat semblava una cursa d’obstacles que s’havien de superar; posteriorment vaig veure que el secret radicava en esquivar-los. Al final t’adones que, res de tot això, i et preguntes: perquè seguim aquí? Si no hi ha resposta s’obre l’abisme d’un profund silenci que t’ofega lentament i per això t’anestèsies els sentits, en el meu cas amb la música i en els d’altres amb substàncies o altres distraccions; d’aquí ve la gran proliferació d’elles. Alguns han dit que l’ésser humà va evol.lucinant, de fet la majoria ho creu, fins i tot ho creia jo també; sinó.., quin sentit té la vida? Però vist el vist.., no està tan clar. Segur que aquesta qüestió ha emergit a la ment de molts, reiterades vegades i tantes altres s’ha defugit escarvar-hi per por de descobrir-ne el sens-sentit. I així seria si no fos que un dia descobreixes el veritable sentit de tot plegat. És com la pedra filosofal que t’obre un horitzó infinit. Per a mi, aquesta pedra rosseta ha estat el Raja Ioga; ha encaixat tots els enigmes i desvetllat totes les respostes i aportat calma, observació, enteniment, comprensió de tants interrogants i molta confiança en l’ésser, en l’essència que som. Ara contemplo el futur sense inquietud. M’encanta fer aquesta recomanació: Si teniu algun centre de Brahma Kumaris a prop, acosteu-vos-hi ara que la pandèmia mundial ens deixa una mica de respir.., i, sinó, aquí deixo un enllaç que condueix a la Iniciació del curs experiencial de Raja Ioga, que és al nostre abast, en aquest format de vídeo, gràcies també a la pandèmia.

Before I had the belief that life was an opportunity to do things as well as we were capable of doing them; later I realized that it looked more like an obstacle course that had to be overcome; later I saw that the secret lay in avoiding them. In the end you realize that none of this, and you ask yourself: why are we still here? If there is no answer, the abyss of a deep silence opens that slowly drowns you and that is why you anesthetize your senses, in my case with music and in those of others with substances or other distractions; hence the great proliferation of them. Some have said that the human being is evolving, in fact most believe it, I even believed it too; but .., what is the meaning of life? But seen what has been seen …, it is no longer so clear. Surely this question has come to the minds of many, repeatedly and many others have been avoided digging for fear of discovering nonsense. And so it would be if it weren’t that one day you discover the true meaning of everything. It is like the philosopher’s stone that opens an infinite horizon for you. For me, this rosseta stone has been Raja Yoga; He has fitted all the enigmas, revealed all the answers and brought calm, observation, understanding, understanding of so many questions and a lot of confidence in being, in the essence that we are. Now I contemplate the future without worry. I love to make this recommendation: If you have a Brahma Kumaris center nearby, come to it now that the global pandemic gives us a bit of respite …, and, if not, here is a link that leads to the Initiation of the Raja experiential course Yoga, which is within our reach, in this video format, also thanks to the pandemic.

Antes tenía la creencia de que la vida era una oportunidad de hacer las cosas tan bien como fuésemos capaces de hacerlas; después me di cuenta que más bien parecía una carrera de obstáculos que se debían superar; posteriormente vi que el secreto radicaba en esquivarlos. Al final te das cuenta que, nada de todo esto, y te preguntas: porque seguimos aquí? Si no hay respuesta se abre el abismo de un profundo silencio que te ahoga lentamente y por eso te anestèsias los sentidos, en mi caso con la música y en los de otros con sustancias u otras distracciones; de ahí la gran proliferación de ellas. Algunos han dicho que el ser humano va evolucinando, de hecho la mayoría lo cree, incluso lo creía yo también; sino.., qué sentido tiene la vida? Pero visto lo visto.., ya no está tan claro. Seguro que esta cuestión ha emergido a la mente de muchos, reiteradas veces y tantas otras se ha rehuido escarvar por miedo de descubrir el sin-sentido. Y así sería si no fuera que un día descubres el verdadero sentido de todo. Es como la piedra filosofal que te abre un horizonte infinito. Para mí, esta piedra rosseta ha sido el Raja Yoga; ha encajado todos los enigmas, desvelado todas las respuestas y aportado calma, observación, entendimiento, comprensión de tantos interrogantes y mucha confianza en el ser, en la esencia que somos. Ahora contemplo el futuro sin inquietud. Me encanta hacer esta recomendación: Si tenéis algún centro de Brahma Kumaris cerca, acecaos a él ahora que la pandemia mundial nos deja un poco de respiro.., y, sino, aquí dejo un enlace que conduce a la Iniciación del curso experiencial de Raja Yoga, que está a nuestro alcance, en este formato de vídeo, gracias también a la pandemia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: