luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Un tàndem entre iguals/A tandem betwen equals/Un tándem entre iguales

Un tàndem entre iguals

El dia que el gènere dominant deixi de menystenir a l’altre, diríem que el món avançarà. Una societat que menysprea una part d’ella, no se’n pot esperar un desenvolupament ple. Malgrat ja sabem que les dones han exercit molta influència en els seus homes de forma subtil, això no és una forma digna de poder expressar tot el potencial de l’energia femenina.

Ahir va ser un gran dia per la Índia.
Droupadi Murmu, una dona d’una comunitat tribal (els més marginats dins la Índia), va ser elegida nova Presidenta d’Índia.
És la segona dona que presideix un càrrec important després d’Índira Gandhi.
Només que hi ha una diferència: Índira pertanyia a una casta molt elevada i benestant, mentre que Droupadi prové d’un origen humil. Però, encara que el càrrec de president a Índia és merament protocol·lari, d’acord amb la Constitució índia, no deixa de tenir importància.
A part del fet que és bo que entrin noves maneres de veure les coses al poder, sembla ser que Droupadi és una persona amb un gran potencial interior; a més d’aportar l’energia femenina autèntica no influenciada per l’antiga energia masculina de governar.
Que un poble tant marcat pel desdeny vers les dones, li ofereixin un lloc tan important a una dona.., demostra que alguna cosa està canviant al món.

Hi han hagut dones que han pujat al poder.., però ha estat gràcies a abraçar la mateixa forma masculina de governar, i el resultat ha estat el mateix, és així oi? Ara és temps que l’energia femenina faci un tàndem entre iguals; aquest és el futur.

A tandem of equals

The day that the dominant gender stops belittling the other, we would say that the world will move forward. A society that despises a part of it cannot expect its full development. Although we know that women have exerted a lot of influence on their men in subtle ways, this is not a worthy way to express the full potential of feminine energy.

The Governor of Jharkhand, Smt. Draupadi Murmu meeting the Union Minister for Tribal Affairs, Shri Jual Oram, in New Delhi on December 27, 2016.

Yesterday was a great day for India.
Droupadi Murmu, a woman from a tribal community (the ones marginalized in India), was elected as the new President of India.
She is the second woman to hold an important position after Índira Gandhi.
Only there is a difference: Índira belonged to a very high and wealthy caste, while Droupadi comes from a humble origin. However, although the position of president in India is merely ceremonial, according to the Indian Constitution, it is not without importance.
Apart from the fact that it is good that new ways of seeing things are entering on the power, it seems that Droupadi is a person with great inner potential; she also brings the authentic feminine energy not influenced by the old masculine energy of ruling.
That a people so marked by disdain for women, offer such an important place to a woman…, she shows that something is changing in the world.

There have been women who have risen to power…, but it has been thanks to embracing the same masculine way of governing, and the result has been the same, is that right? Now it is time for the feminine energy to make a tandem between equals; that’s the future.

Un tándem entre iguales

El día que el género dominante deje de menospreciar al otro, diríamos que el mundo avanzará. Una sociedad que desprecia una parte de ella, no puede esperarse un pleno desarrollo de ella. Aunque sabemos que las mujeres han ejercido mucha influencia en sus hombres de forma sutil, esto no es una forma digna de poder expresar todo el potencial de la energía femenina.

Ayer fue un gran día para la India.
Droupadi Murmu, una mujer de una comunidad tribal (los más marginados en la India), fue elegida nueva Presidenta de India.
Es la segunda mujer que preside un cargo importante después de Índira Gandhi.
Sólo que hay una diferencia: Índira pertenecía a una casta muy elevada y acomodada, mientras que Droupadi proviene de un origen humilde. Sin embargo, aunque el cargo de presidente en India es meramente protocolario, de acuerdo con la Constitución india, no deja de tener importancia.
Aparte de que es bueno que entren nuevas formas de ver las cosas en el poder, parece ser que Droupadi es una persona con un gran potencial interior; además de aportar la auténtica energía femenina no influenciada por la antigua energía masculina de gobernar.
Que un pueblo tan marcado por el desdén hacia las mujeres, le ofrezcan un lugar tan importante a una mujer.., demuestra que algo está cambiando en el mundo.

Han habido mujeres que han subido al poder.., pero ha sido gracias a abrazar la misma forma masculina de gobernar, y el resultado ha sido el mismo, ¿es así? Ahora es tiempo que la energía femenina haga un tándem entre iguales; ese es el futuro.

6 comments on “Un tàndem entre iguals/A tandem betwen equals/Un tándem entre iguales

 1. Shivananda
  Juliol 22, 2022

  M’encanta la imatge d’ardhanarishvara, Shiva i Parvati sent una unitat, iguals, no duals! 🙏🏼🕉️🔱 Gràcies Júlia pels teus bonics posts!

  Liked by 1 person

  • julianeus
   Juliol 22, 2022

   Gràcies a tu, Joan, per passar-te pel blog. És un honor que una persona tan significativa estigui llegint aquests escrits

   Liked by 1 person

 2. Shivananda
  Juliol 22, 2022

  Gràcies Júlia, em sento afalagat! 🙏🏼 Si n’hi ha alguna ànima significativa aquí és la teva! Brilles com ningú!

  M'agrada

  • julianeus
   Juliol 24, 2022

   En tot cas estem en sintonia espiritual, dos éssers de llum en camins paral·lels, molt semblants 🙏

   Liked by 1 person

  • julianeus
   Juliol 24, 2022

   Tots els éssers de llum brillen quan han reprès el camí espiritual. Som com els dipaks que mantenen una flama a punt d’extingir-se just fins que el Satgurú hi aboca l’oli del coneixement espiritual. Om shanti.🙏

   Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: