luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Raksha Bandhan

Una polsera es col·loca al canell del germà.., i el germà li dóna a canvi un present a la seva germana que li ha lligat el rakhi (polsera); generalment és un regal valuós, car, segons les possibilitats de cadascú, igual que la polsera.

Ara s’engega el festival del Rakhi a la Índia, Raksha Bandhan.
Com tot, s’ha perdut l’essència autèntica de la festivitat. Antigament eren els sacerdots brahmans qui lligaven el rakhi on es feia una promesa de puresa i a canvi la gent els donava diners.
Però l’autèntic origen de la festivitat és un acte que es fa al final del cicle del món, on Déu fa que Li fem una promesa de fer-nos purs.., és una promesa que es fa amb el cor i després es simbolitza amb la col·locació d’un braçalet per recordar la promesa.

●El Pare diu als fills: Fills, conquerint Maya, Ravan, els 5 vicis.., us tornareu conqueridors del món, amos del món. Contra més embeveu coneixement i ioga, més purs seguirà fent-se el vostre intel·lecte. Tot depèn de la puresa. El lligatge del rakhi no és quelcom només d’un dia, seguirà fins el final. No podeu rebre un «certificat» per anar al món pur, tret que us feu purs.

El món ha de sortir de l’atzucac en el que està immers, i només hi ha una manera de que això succeeixi: deixar de banda tots els costums que hem cregut «normals» fins ara, les tradicions que s’acarnissen amb els animals, el consum d’animals, l’esclavatge d’animals, l’esclavatge de la gent per la gent, la violència, l’avarícia, l’ego mal entès, la luxúria del cos i de la ment, etc… La promesa no és fàcil, no s’acaba posant una polsera i prou. La promesa ha de ser valenta, i , només podem ser valents quan Ell, Déu, ens proveeix de fortalesa mitjançant la connexió amb Ell en meditació i després il·lustrant-nos amb l’estudi del Raja Ioga que Ell ens ensenya.

Raksha Bandhan

A bracelet is placed on the brother’s wrist…, and the brother gives a present to his sister in return, who has tied the rakhi (bracelet) on him; It is generally a valuable, expensive gift, depending on the possibilities of each one, just like the bracelet.

Now the Rakhi festival in India, Raksha Bandhan, kicks off.
Like everything, the authentic essence of the festivity has been lost. Formerly it was the Brahman priests who tied the rakhi where a promise of purity was made and in exchange the people gave them money.
But the authentic origin of the festivity is an act that is done at the end of the cycle of the world, where God makes us make a promise to Him to make ourselves pure…, it is a promise that is made with the heart and then symbolized with the placement of a bracelet to remember the promise.

●The Father says to the children: Children, by conquering Maya, Ravan, the 5 vices…, you will become conquerors of the world, owners of the world. The more you imbibe knowledge and yoga, the purer your intellect will continue to become. It all depends on purity. The Rakhi bond is not just a one day thing, it will continue until the end. You cannot receive a “certificate” to go to the pure world, unless you become pure.

The world must get out of the impasse in which it is immersed, and there is only one way for this to happen: to put aside all the customs that we have believed “normal” until now, the traditions be merciless with on animals, the consumption of animals, the slavery of animals, the slavery of people by people, violence, greed, misunderstood ego, lust of the body and mind, etc… The promise is not easy, it does not end putting on a bracelet The promise must be brave, and we can only be brave when He, God, provides us with strength by connecting with Him in meditation and then educating us with the study of Raja Yoga that He teaches us.

Raksha Bandhan

Una pulsera se coloca en la muñeca del hermano.., y el hermano le da a cambio un presente a su hermana que le ha atado el rakhi (pulsera); generalmente es un regalo valioso, caro, según las posibilidades de cada uno, al igual que la pulsera.

Ahora se pone en marcha el festival del Rakhi en la India, Raksha Bandhan.
Como todo, se ha perdido la auténtica esencia de la festividad. Antiguamente eran los sacerdotes brahmanes quienes ataban el rakhi donde se hacía una promesa de pureza ya cambio la gente les daba dinero.
Pero el auténtico origen de la festividad es un acto que se hace al final del ciclo del mundo, donde Dios hace que Le hagamos una promesa de hacernos puros.., es una promesa que se hace con el corazón y después se simboliza con la colocación de un brazalete para recordar la promesa.

●El Padre dice a los hijos: Hijos, conquistando Maya, Ravan, los 5 vicios.., os volveréis conquistadores del mundo, dueños del mundo. Cuanto más embebáis conocimiento y yoga, más puros seguirá haciéndose vuestro intelecto. Todo depende de la pureza. La atadura del rakhi no es algo sólo de un día, seguirá hasta el final. No podéis recibir un «certificado» para ir al mundo puro, a menos que os hagáis puros.

El mundo debe salir del callejón sin salida en el que está inmerso, y sólo hay una manera de que esto suceda: dejar de lado todas las costumbres que hemos creído «normales» hasta ahora, las tradiciones que se ceban con los animales , el consumo de animales, la esclavitud de animales, la esclavitud de la gente por la gente, la violencia, la avaricia, el ego mal entendido, la lujuria del cuerpo y de la mente, etc… La promesa no es fácil, no se acaba poniendo una pulsera. La promesa debe ser valiente, y sólo podemos ser valientes cuando Él, Dios, nos provee de fortaleza mediante la conexión con Él en meditación y después ilustrándonos con el estudio del Raja Yoga que Él nos enseña.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: