luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

La vida ens mostra però cal voler entendre/Life shows us but it is necessary to want to understand/La vida nos muestra pero hay que querer entender

Aquell dia vaig accedir per compromís, per acompanyar-la en aquell mal tràngol, i vaig entrar a la sala de vetlles. La intenció era sortir d’immediat i només complir amb l’amiga que li calia suport.
Quan vaig ser davant de l’urna, a dins hi vaig veure només un ninot maquillat, irreal. Hi havia entrat amb aprensió i ara, una sensació de calma i comprensió m’envaïa inexplicablement.
A l’alçar la mirada, els ulls de l’amiga i els meus es van creuar; els d’ella tan plorosos i angoixats no podien mirar al que havia estat el seu marit de tota la vida.
En aquell moment em vaig adonar que en aquell cos inert hi faltava alguna cosa; era com un recipient buit, una carcassa, l’embolcall d’alguna cosa que havia fugit d’allà.
Mai havia vist a ningú després de morir; m’ho havien impedit quan era petita i, de gran.., tampoc no desitjava fer-ho perquè tenia la impressió que l’últim record seria la imatge d’un desastre a la meva retina i volia recordar les persones tal com havien estat en vida.
Ara, en passar els anys i en haver iniciat un camí espiritual, m’adono que el que no hi vaig veure allà, en aquella urna, era l’ànima; l’impacte de la vida que només l’ànima és capaç d’infondre en un cos, en una marioneta tan perfecta.

Life shows us but it is necessary to want to understand

That day I agreed by commitment, to accompany her in that bad drink, and I entered the wake room. The intention was to leave immediately and only meet the friend who needed support.
When I was in front of the urn, inside I saw only a doll with makeup, unreal. I had entered with apprehension and now, inexplicably, a sense of calm and understanding invaded me.
Looking up, my friend’s eyes met mine; hers so tearful and anguished could not look at what had been her husband of all her life.
At that moment I realized that something was missing in that inert body; it was like an empty container, a structure, the sheath of something that had fled from there.
She had never seen anyone after she died; I had been prevented from doing it when I was little, and when I grew up… I didn’t want to do it either because I had the impression that the last memory would be the image of a disaster on my retina and I wanted to remember people as they had been in life.
Now, as the years go by and as I begin a spiritual path, I realize that what I did not see there, in that urn, was the soul; the impact of life that only the soul is capable of instilling in a body, in such a perfect puppet.

La vida nos muestra pero hay que querer entender

Ese día accedí por compromiso, para acompañarla en ese mal trago, y entré en la sala de velatorios. La intención era salir de inmediato y sólo cumplir con la amiga que necesitaba apoyo.
Cuando estuve frente a la urna, dentro vi sólo un monigote maquillado, irreal. Había entrado con aprensión y ahora, una sensación de calma y comprensión me invadía inexplicablemente.
Al levantar la mirada, los ojos de la amiga y los míos se cruzaron; los de ella tan llorosos y angustiados no podían mirar a lo que había sido su marido de toda la vida.
En ese momento me di cuenta de que en ese cuerpo inerte faltaba algo; era como un recipiente vacío, una carcasa, la envoltura de algo que había huido de allí.
Nunca había visto a nadie después de morir; me lo habían impedido cuando era pequeña y, de mayor.., tampoco deseaba hacerlo porque tenía la impresión de que el último recuerdo sería la imagen de un desastre en mi retina y quería recordar a las personas tal y como habían sido en vida.
Ahora, al pasar los años y al iniciar un camino espiritual, me doy cuenta de que lo que no vi allí, en aquella urna, era el alma; el impacto de la vida que sólo el alma es capaz de infundir en un cuerpo, en una marioneta tan perfecta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: