luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

AMNÈSIA/AMNESIA/AMNESIA

L’amnèsia és el quadre mèdic on hi ha una total i sobtada pèrdua de la memòria. No només la persona no reconeix aquells que estan involucrats a la seva vida, inclosos els membres de la seva família, sinó que ni tan sols recorda la seva pròpia identitat.
Això és exactament el que ens ha passat. Però no som conscients que ens hem oblidat del tot de qui som. Només quan ens aturem i ens preguntem: “Qui sóc” descobrim com anem volant entre conceptes propis i definicions que descriuen, de manera inadequada, la nostra veritable identitat.
Si podem veure la veritat en la concepció de Shakespeare que el món sencer és un escenari, i tots els homes i dones, mers actors i actrius amb moltes parts per actuar, veuríem que representem molts papers, però que no som aquests papers. El jo no és pas el rol, el jo és l’ànima.
La veritable llibertat arriba amb la il·luminació, i la primera il·luminació és comprendre que només som actors, i que el cos físic que animem és el nostre vestit.
Mentre que les nombroses escenes de la vida i els nombrosos papers que representem van i vénen, nosaltres romanem. Mentre que els pensaments i sentiments van i vénen, nosaltres romanem.
Aquí, al meu centre, hi ha el jo veritable: l’ésser conscient, amb consciència de si mateix, dins del seu vestit físic anomenat “forma humana”. Fins i tot el nostre cos va i ve, però nosaltres romanem.

Amnesia is the medical condition in which there is a total and sudden loss of memory. Not only does the person fail to recognize those who are involved in her life, including her family members, but she does not even remember her own identity.
That is exactly what has happened to us. But we are not aware that we have completely forgotten who we are. Only when we stop and ask ourselves “Who am I” do we discover how we flit between self-concepts and definitions that inadequately describe our true identity.
If we can see the truth in Shakespeare’s conception that the whole world is a stage, and all men and women mere actors and actresses with many parts to act, we should see that we play many parts, but that we are not those parts. The self is not the role, the self is the soul.
True freedom comes with enlightenment, and the first enlightenment is understanding that we are just actors, and that the physical body we animate is our costume.
While the many scenes of life and the many roles we play come and go, we remain. While thoughts and feelings come and go, we remain.
Here, at my core, is the true self: the conscious, self-aware being within its physical suit called “human form.” Even our body comes and goes, but we remain.

La amnesia es el cuadro médico en que hay una total i repentina pérdida de la memoria. No sólo la persona no reconoce a aquellos que están involucrados en su vida, incluidos los miembros de su familia, sino que ni siquiera recuerda su propia identidad.
Eso es exactamente lo que nos ha ocurrido. Pero no somos conscientes de que nos hemos olvidado por completo de quiénes somos. Sólo cuando nos detenemos y nos preguntamos: “Quién soy” descubrimos cómo revoloteamos entre conceptos propios y definiciones que describen, de manera inadecuada, nuestra verdadera identidad.
Si podemos ver la verdad en la concepción de Shakespeare de que el mundo entero es un escenario, y todos los hombres y mujeres, meros actores y actrices con muchas partes que actuar, veríamos que representamos muchos papeles, pero que no somos esos papeles. El yo no es el rol, el yo es el alma.
La verdadera libertad llega con la iluminación, y la primera iluminación es comprender que tan sólo somos actores, y que el cuerpo físico que animamos es nuestro traje.
Mientras que las numerosas escenas de la vida y los numerosos papeles que representamos van y vinen, nosotros permanecemos. Mientras que los pensamientos y sentimientos van y vienen, nosotros permanecemos.
Aquí, en mi centro, está el yo verdadero: el ser consciente, con consciencia de sí mismo, dentro de su traje físico llamado “forma humana”. Hasta nuestro cuerpo va y viene, pero nosotros permanecemos.

Copyright © 2016 Asociación Espiritual Mundial Brahma Kumaris
C/Porta 9, Barcelona 08016
T. 34 93 4877667 –Web nacional:  www.brahmakumaris.es
Web internacional: www.brahmakumaris.org
Blog: brahmakumarisbarcelona.blogspot.com.es
Facebook: www.facebook.com/brahmakumarisbarcelona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: