luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

La vida un cicle llarg/Life a long cycle/La vida un ciclo largo

Quan ens perdem entre els detalls de la vida, deixem de comprendre la seva totalitat. Quan ens preguntem perquè passen les coses perdem la perspectiva de la vida. No ens preguntaríem pas perquè canvien les estacions de l’any, ni perquè un arbre perd les fulles, o perquè de tan boniques a la primavera se li tornen dures a l’estiu, grogues o vermelles a la tardor i després no ens lamentaríem pas perquè les perd, oi? Entendríem que és el que ha de succeir, perquè hem pogut comprovar que és un cicle repetitiu. I així és gairebé tot, només que uns cicles son curts i d’altres son tan llargs que no els podem abastar en la seva totalitat. Si podem comprendre això.., ho comprendrem tot.

When we get lost in the details of life, we stop understanding its totality. When we wonder why things happen, we lose perspective on life. We wouldn’t ask ourselves why the seasons of the year change, or why a tree loses its leaves, or because they are so beautiful in spring and they turn hard in summer, yellow or red in autumn, and then we wouldn’t lament because it loses them, right? We would understand what should happen, because we have been able to verify that it is a repetitive cycle. And that’s how it is almost everything, only that some cycles are short and others are so long that we cannot cover them in their entirety. If we can understand this…, we will understand everything.

Cuando nos perdemos entre los detalles de la vida, dejamos de comprender su totalidad. Cuando nos preguntamos por qué pasan las cosas perdemos la perspectiva de la vida. No nos preguntaríamos por qué cambian las estaciones del año, ni porqué un árbol pierde las hojas, o porque de tan bonitas en primavera se le vuelven duras en verano, amarillas o rojas en otoño y luego no nos lamentaríamos porque las pierde, ¿verdad? Entenderíamos que es lo que debe suceder, porque hemos podido comprobar que es un ciclo repetitivo. Y así es casi todo, sólo que unos ciclos son cortos y otros son tan largos que no podemos abarcarlos en su totalidad. Si podemos comprender esto.., lo comprenderemos todo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: