luminiscències 2013/2023

Tu pensamiento construye tu realidad

Lliurar-se dels mals records/Getting rid of bad memories/Deshacerse de los malos recuerdos

Lliurar-se dels mals records

Les coses que ens han passat de vegades segueixen turmentant-nos; son com ferides que no acaben de curar-se; quan les recordem les tornem a reviure amb el mateix dolor, tot i fer molt temps que han passat. També les impressions negatives que hàgim tingut amb algú, un fill, un marit, l’esposa, els pares, amics, etc., que potser acaben de passar, no ens les podem treure del cap i segueixen donant voltes i voltes sense deixar-nos en pau. Tots aquests impactes o impressions negatives ens influeixen intensament i és probable que vulguem treure’ns-les del damunt però no podem. Son gravacions durables a l’ànima, han fet una petja difícil d’esborrar, s’anomenen sanskars d’aquesta vida actual. La única forma de que ens deixin en pau és tenint ioga en el moment que apareixen a la ment. És a dir, en aquell moment que sentim que comença el turment procurar estar uns moments interioritzats i connectar amb la Energia capaç de netejar tota tensió que causa pesar, que és Déu, tanta estona com ho necessitem. Probablement s’esvairà aquella tensió depenent de la intensitat de la meditació, i cada vegada que torni a aparèixer allò, serà més suau; i si tornem a tenir ioga en aquell instant, al capdavall, ho recordarem però ja sense fer-nos mal. (Inspirat en un consell de BK. J.Mª Marrero)

Getting rid of bad memories

The things that have happened to us sometimes continue to torment us; they are like wounds that have not yet healed; when we remember them we relive them again with the same pain, even though a lot of time has passed. Also the negative impressions we have had with someone, a child, a husband, wife, parents, friends, etc., that may have just happened, we can’t get them out of our head and they keep going round and round, without leaving us alone. All these impacts or negative impressions influence us intensely and it is likely that we want to get rid of them but we cannot. They are permanent recordings on the soul, they have made a mark that is difficult to erase, they are called sanskars of this current life. The only way for them to leave us alone is to have yoga the moment they appear in the mind. In other words, at that moment when we feel that the torment is beginning, try to be internalized for a few moments and connect with the Energy capable of clearing all tension that causes grief, which is God, for as long as we need it. That tension will probably fade depending on the intensity of the meditation, and each time it reappears, it will be softer; and if we have yoga again at that moment, in the end, we will remember it but without hurting ourselves. (Inspired by a piece of advice from BK. J.Mª Marrero)

Deshacerse de los malos recuerdos

Las cosas que nos han pasado a veces nos siguen atormentando; son como heridas que aún no cicatrizan; cuando las recordamos los volvemos a vivir el mismo dolor, aunque haya pasado mucho tiempo. También las impresiones negativas que hemos tenido con alguien, un hijo, un marido, esposa, padres, amigos, etc., que pueden haber pasado, no nos las podemos sacar de la cabeza y siguen dando vueltas y vueltas, sin dejarnos en paz. Todos estos impactos o impresiones negativas nos influyen intensamente y es probable que queramos deshacernos de ellos pero no podemos. Son grabaciones de duración en el alma, han dejado una huella difícil de borrar, se llaman sanskares de esta vida actual. La única forma de que nos dejen en paz es tener yoga en el momento en que aparecen en la mente. Es decir, en ese momento en que sentimos que comienza el tormento, intentar interiorizarnos por unos instantes y conectarnos con la Energía capaz de despejar toda tensión que causa pesar, que es Dios, durante el tiempo que la necesitemos. Esa tensión probablemente se desvanecerá dependiendo de la intensidad de la meditación, y cada vez que reaparezca, será más suave; y si volvemos a tener yoga en ese momento, al final lo recordaremos pero sin que nos duela. (Inspirado en un consejo de BK. J.Mª Marrero)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: